Region Syddanmark med i OECD-projekt

Measuring Regional and Local Well-being for Policymaking

OECD har de senere år været optaget af well-being, som en faktor i forhold til samfundsudvikling og vækst på regionalt og nationalt plan. Derfor er OECD er interesseret i, hvordan man rundt om i verden arbejder med at måle det gode liv, og hvordan målingerne kan anvendes som politisk værktøj.

OECD har valgt Region Syddanmark som et casestudy i dette nye fokus på well-being. 

OECD’s interesse i samarbejdet med Syddanmark og de syddanske kommuner skyldes arbejdet med det gode liv i regionen. Det gode liv er visionen i den Regionale Udviklingsplan, som er udviklet i fællesskab mellem Region Syddanmark og de 22 kommuner i regionen. Som en del af planen følger Regionen udviklingen i årlige publikationer for alle kommuner inden for befolkning, flytninger, pendling, erhverv, uddannelse, tilgængelighed og borgernes opfattelse af det gode liv – deres sundhed, tryghed, relationer, selvrealisering og. Målingerne af Det gode liv i regionen har vakt OECD’s interesse, blandt andet fordi de foregår helt ned på kommunalt niveau. Det er i international sammenhæng usædvanligt. 

Seminar med OECD 9.-10. oktober 2013: ”Det gode liv- hvordan måles det, hvordan bruges det?”, arrangeret af Odense Kommune og Region Syddanmark.

Oplæg fra seminaret:

Stadsdirektør Jørgen Clausen, Odense Kommune: Kontur og det gode liv i bystrategi og velfærdspolitik

Analysechef Rune Stig Mortensen, Region Syddanmark: Kontur 2013 og måling af det gode liv

Political analyst Soo-Jin Kim, OECD:  How’s life in your region?

Professor Jouke van Dijk, Professor of Regional Labour Market Analysis, University of Groningen: Connecting growth, well-being, and health 

 

Se OECD-projektet  “Measuring Regional and Local Well-being for Policymaking” 

 

Se OECD’s Better Life Index