Mine favorit publikationer

Du har 0 publikationer i dine favoritter

Fødevarer i international topklasse

Danmark er et globalt kraftcenter for fødevareproduktion. Ikke alene omsatte fødevarevirksomhederne for knapt 670 mia. kr. og eksporterede varer for over 170 mia. kr. i 2016.

Fødevareerhvervet står også bag hver niende private arbejdsplads herhjemme med en samlet beskæftigelse, der svarer til 165.000 fuldtidsstillinger.

Fødevareerhvervet favner bredt og indeholder ud over traditionel fødevareproduktion som fx landbrug og gartneri også en lang række specialiserede kompetencer. Det gælder områder som
forarbejdning af mælkeprodukter og kød, produktion og udvikling af nye brødprodukter, drikkevarer og ingredienser samt analyse og rådgivning – foruden selve detailhandlen med fødevarer.

Styrkepositioner skaber vækst

Danske virksomheder kan bryste sig af at være blandt de førende i verden, når det kommer til pumper, enzymer, fødevarer, maritim service, medicin – og meget andet.

I fem nye analyser går regionerne tæt på resultater og potentialer i nogle af de eksisterende og fremtidige styrkepositioner i Danmark: Maritime erhverv, robotter og automatisering, fødevarer, bioøkonomi og life science.