Mine favorit publikationer

Du har 0 publikationer i dine favoritter

Alvorlige problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft i Syddanmark

2. kvartal 2017

 

33 pct. af de syddanske virksomheder har i høj grad svært ved at tiltrække nye medarbejdere med de rette kompetencer. Yderligere 27 pct. har i nogen grad haft rekrutteringsproblemer. Kun virksomheder, der aktivt har søgt efter ansatte inden for det seneste halve år, er blevet spurgt.

Manglen på kvalificeret arbejdskraft er fortsat en stor udfordring for en betydelig del af det syddanske erhvervsliv. Hver tredje af de små og mellemstore virksomheder, som har søgt efter arbejdskraft inden for det seneste halvår, har i høj grad haft problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. 33 procent er den højeste målte andel nogensinde i de år, Region Syddanmark har målt på arbejdskraftmanglen.

Det viser en ny analyse fra Region Syddanmark baseret på et panel af ca. 900 direktører i små og mellemstore virksomheder med op til 100 ansatte.

Andel virksomheder, der har haft problemer med at skaffe kvalificeret
arbejdskraft inden for det seneste halve år.

 

Især inden for bygge og anlæg samt avanceret produktion er manglen på kvalificerede medarbejdere en udfordring.

Kvalificeret arbejdskraft har efterhånden været en mangelvare hos virksomhederne i flere år, og tendensen fortsætter. Samlet set svarer 60 pct. af de små og mellemstore virksomheder i Syddanmark, der har søgt medarbejdere fra december til maj, at de i nogen eller i høj grad har oplevet rekrutteringsproblemer.

Manglen på kvalificeret arbejdskraft er et problem over hele regionen. Udover avanceret produktion melder også en stor del af virksomhederne inden for bygge- og anlægsbranchen om betydelige udfordringer.